{{ :: review.reaction }}
{{ :: review.customerName }} uit {{ :: review.customerCity }}

B12 vitamines kopen

De B12 vitamines van B12.nl bevatten een hoge dosering vitamine B12. Onze producten maken wij in onze eigen HACCP gecertificeerde productiefaciliteit in Nederland. Ons assortiment bestaat uit actieve vitamine B12 in de vorm van Methylcobalamine en Adenosylcobalamine en actief foliumzuur (folaat). Onze B12 tabletten bevatten zo min mogelijk vuilstoffen en zijn allemaal in de vorm van een zuigtablet.

Waar heb je vitamine B12 voor nodig?

Vitamine B12 wordt steeds populairder. De meeste vragen worden gesteld over het tekort aan Vitamine B12. Waar is het goed voor en waar let je op. Voor wie is extra B12 relevant? Is het zinvol om extra Vitamine B12 te nemen en kan teveel kwaad? We zetten de belangrijkste weetjes hieronder op een rij.

Het lichaam heeft vitamines als bouwstof nodig om goed te functioneren. Vitaminen zijn onder te verdelen in de vet oplosbare vitaminen A, D, E en K, en de wateroplosbare vitamine C en alle soorten B-vitaminen.

Meer weten? Kijk dan op onze 'wat is vitamine b12' pagina voor meer informatie.

Welke vitamine B12 tabletten kies ik?

B12 is opgebouwd uit verschillende actieve stoffen. Hoe maken we nu de keuze voor de juiste vitamine B12 tablet? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De B12 vitamines die wij verkopen zijn:

Dosering van B12 tabletten

De juiste dosering is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de duur en de intensiteit van je gevoelens van (mentale) vermoeidheid, stress en of je vooral een energie behoefte hebt of mentale malaise. Als je stofwisseling al lang niet optimaal functioneert heb je ook foliumzuur en vitamine B6 nodig. Deze ondersteunen de werking van vitamine B12. Wil je meer weten over doseringen? Lees dan 'Hoeveel vitamine B12 mag ik nemen?'.

Zuigtabletten: hét alternatief voor B12 kauwtabletten en ampullen

Vitamine B12 kauwtabletten en ampullen kunnen ook gebruikt worden om extra B12 in te nemen. Ampullen en kauwtabletten zijn prima alternatieven voor zuigtabletten als je verder een gezonde opname hebt vanuit de maag en de darmen. Op het moment dat dit niet zo is dan wil je een geleidelijke opname van de B12 via het slijmvlies van de mond. En dat werkt bij ampullen en kauwtabletten minder goed dan bij zuigtabletten. Daarnaast zijn ampullen vaak veel duurder en is het moeilijker de actieve verbindingen stabiel te houden. Als je B12 ampullen bestelt let er dan op dat de houdbaarheid ook korter kan zijn. En dat je de goede vormen hebt zoals methylcobalamine en adenosylcobalamine. Ook hier zijn de actieve vormen van vitamine B11 en folaat belangrijk.

Vitamine B12 zuigtabletten bestellen

Unieke B12 vitamine koop je bij B12.nl. Onze producten zijn volgens hoogwaardige richtlijnen geproduceerd in ons eigen laboratorium. Een bijsluiter wordt bij ieder product meegeleverd. Koop vandaag nog jouw vitamine B12 producten bij B12.nl! Kom je er niet uit? Gebruik dan onze chatfunctionaliteit om hulp te krijgen van een van onze specialisten.

Hoe lang mag je vitamine B12 tabletten gebruiken?

Vitamine B12 tabletten kunnen op langere termijn gebruikt worden. B12 is een vitamine die je uit kunt plassen als je er te veel van inneemt. Er wordt door veel mensen ervaren dat zodra ze stoppen met het innemen van B12 tabletten de verschijnselen waarvoor ze het nemen, bijvoorbeeld vanwege vermoeidheid, weer terug komen. Om deze reden gebruiken zij dan ook vitamine B12 tabletten vele jaren achtereen. Het is goed om zo nu en dan een paar weken te stoppen met het innemen van deze tabletten om te kijken of je ze nog nodig hebt.

Worden B12 tabletten door de verzekering vergoed?

Vitamine B12 tabletten worden niet door de verzekering vergoed, omdat het een voedingssupplement is. Voedingssupplementen worden doorgaans niet vergoed door de verzekering.