B12 en gastric bypass: welke vitamines zijn belangrijk?

Een van de belangrijkste toepassingsgebieden voor vitamine B12 supplementen en injecties is na een gastric bypass. Door de reconstructie en verandering in de maagfunctie en het spijsverteringssyteem komt de normale opname van vitamine B12 vrijwel tot stilstand.

Onderwerpen in dit artikel

- Injectie of tabletten na gastric bypass?

- Vermoeidheid bij lage waarde van B12 na gastric bypass

 

Injectie of vitaminetabletten na gastric bypass?

Normale supplementen met vitamine B12, zoals in multivitamines en producten van de huismerken van drogisterijen, bevatten niet de juiste vormen en te lage doseringen. Daardoor werd er bij een gastric bypass vaak gekozen voor een vitamine B12 injectieTegenwoordig is het technisch mogelijk een zuigtablet te maken waardoor de vitamine B12 niet via de maag hoeft te worden opgenomen. En bovendien zijn er nu actieve vormen van vitamine B12, zoals methylcobalamine en adenosylcobalamine, stabiel in een tablet te vervaardigen tegen een betaalbare prijs. 

Vermoeidheid bij lage waarde van B12 na gastric bypass

Waar veel artsen zich in vergissen is dat als je overgewicht hebt, je sowieso al een lagere vitamine B12 waarde in je bloed hebt. Dus op het moment dat er een gastric bypass operatie is, heb je hoogstwaarschijnlijk al een vitamine B12 probleem. Hierdoor zijn de normale doseringen vaak onvoldoende, omdat je het al bestaande tekort moet inhalen. Vermoeidheid die voor de gastric bypass vaak aanwezig is, heeft vaak hier mee te maken. Het is daarom belangrijk als je een gastric bypass krijgt of al hebt, om doseringen van 5000 mcg en hoger in te nemen. De beste producten hebben naast methylcobalamine of adenosylcobalamine ook de actieve vormen van folaat en vitamine B6 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.