B12 bloedtest

Heb je vaak last van (zware) vermoeidheid, tintelingen of concentratiestoornissen? Ben je vegetariër of veganist en benieuwd of je niveau aan vitamine B12 nog goed is, of ben je bang voor een vitamine B12 tekort door stress?

In samenwerking met MijnLabtest.nl biedt B12.nl de B12 tekort bloedtest aan. Met deze vitamine B12 test kun je eenvoudig en snel zelf je vitamine B12 niveau controleren en een eventueel tekort aan vitamine B12 signaleren. De vitamine B12 tekort test meet de vitamine B12 waarde in het bloed.

 

Onderwerpen in dit artikel

- Wanneer is een vitamine B12 tekort test aan te raden?

- Hoe werkt het?

 

Wanneer is een vitamine B12 tekort test aan te raden?

Een tekort aan B12 komt vaak voor onder ouderen. De reden hiervoor is dat - naarmate je ouder wordt - de productie van maagzuur afneemt, waardoor de vitamine B12 niet goed losgekoppeld kan worden van het eiwit. Ook maag- en darminfecties zoals de ziekte van Crohn kunnen een reden zijn voor een verminderde opname van B12 door een verminderde werking van de binding van vitamine B12 met een ander eiwit (intrinsic factor genoemd) die eerder in de maag is aangemaakt. Dit eiwit zorgt ervoor dat vitamine B12 uiteindelijk in de dunne darm kan worden opgenomen. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen zoals maagzuurremmers kan er voor zorgen dat vitamine B12 uiteindelijk minder goed wordt opgenomen in je lichaam. Vegetariërs en veganisten hebben ook een groter risico op een vitamine B12 tekort door hun beperkte inname, of gebrek aan inname van dierlijke voeding. In dit geval kan er ook gebruikt worden gemaakt van een B12 supplement

 

Hoe werkt het?

STAP 1: Wij sturen je per post de kit met de bloedtest op.

STAP 2: Je neemt volgens de handleiding in de verpakking de vingerprik af en stuurt je sample kosteloos naar MijnLabtest retour. Je sample zal hierna onderzocht worden in een van de bij hun aangesloten ISO15189 gecertificeerd Europees laboratorium.

STAP 3: Binnen zes werkdagen ontvang je middels een beveiligde e-mail je persoonlijke resultaat.

 

Wil je meer weten? Je vindt de B12 test hier.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.