Welke vitamine B12 kies ik?

 

Vitamine B12 is een essentiële B-vitamine uit het vitamine B-complex. B12 is opgebouwd uit verschillende actieve stoffen. Hoe maken we nu de keuze voor het juiste vitamine B12 product? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De B12 vitamines die wij verkopen zijn: 

In dit artikel geven we je alle informatie om tot de Vitamine B12 te komen die het best bij jou past. 

 

Onderwerpen in dit artikel

- Wanneer kies je voor Cyanocobalamine?

- Smelttabletten met Methylcoblamine en Adenosylcobalamine

- Wanneer kies je Methylcobalamine en Adenosylcobalamine?

- Dosering van B12 tabletten

- Veelgestelde vragen en antwoorden

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren.

 

Welke vorm van Vitamine B12 is het beste?

De beste vorm van vitamine b12 is sterk afhankelijk van je situatie. Om volledig zeker te zijn welke soort B12-supplementen voor jou het beste werken, adviseren wij om de vitaminetest van b12.nl in te vullen. Hieruit komt precies naar voren welke tabletten het meest geschikt voor jou zijn. Verder kun je hieronder lezen welke vorm van B12 het beste is in verschillende situaties. 

Wanneer kies je voor Cyanocobalamine?

Heb je een gezonde maag- en darmwerking en is je omzetting/stofwisseling gezond, dan kan cyanocobalamine in een extra behoefte voorzien. Cyanocobalamine is een goed en voordelig vitamine B12 supplement.

Smelttabletten met Methylcoblamine en Adenosylcobalamine

Neemt je lichaam vitamine B12 niet goed op, bijvoorbeeld door een mindere maag- en darmfunctie, dan is een zuigtablet een mooie oplossing. Methylcobalamine en Adenosylcobalamine zijn actieve biologische vormen van B12 waardoor ze direct werkzaam zijn in het lichaam. Alleen Methylcobalamine en Adenosylcobalamine zijn geschikt als smelttabletten. Via de slijmvliezen in onze mond worden deze twee varianten van vitamine B12 gemakkelijk in ons lichaam opgenomen en worden er reserves opgebouwd in de lever.

Wanneer kies je Methylcobalamine en Adenosylcobalamine?

Heb je behoefte aan extra energie en vooral mentale ondersteuning (stemming, concentratie, somber, zenuwen, hersenen) dan is voor Adenosylcobalamine de eerste keuze. Ben je vermoeid en zit het vooral in het lichaam (zeurende spieren, gewrichten, darmen en je hormonen) dan neem je Methylcobalamine. Heb je al deze verschijnselen? Neem dan een van onze innovatieve actieve B12 combi producten. Deze bevatten zowel Methylcobalamine en Adenosylcobalamine. 

Wil je graag Adenosylcobalamine of Methylcobalamine tabletten kopen? Ga dan naar onze vitamine-pagina.

Dosering van B12 tabletten

De juiste dosering is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de duur en de intensiteit van je gevoelens van (mentale) vermoeidheid, stress en of je vooral een energie behoefte hebt of mentale malaise. Als je stofwisseling al lang niet optimaal functioneert heb je ook foliumzuur en vitamine B6 nodig. Deze ondersteunen de werking van vitamine B12. Wil je meer weten over doseringen? Lees dan 'Hoeveel vitamine B12 mag ik nemen?'.  

Veelgestelde vragen en antwoorden

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order!

Meld je aan voor het laatste {{:: vm.brand }} nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang {{vm.discount}}% korting op je eerste order! {{:: vm.brand }} gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.

Je bent ingeschreven.